Universidad Complutense de Madrid
E-Prints Complutense

Azafrán I (Crocus sativus L.)
Saffron I(Crocus sativus L.)

Impacto

Downloads

Downloads per month over past year



Martín Martín, Gema and Pérez-Urria Carril, Elena (2014) Azafrán I (Crocus sativus L.). REDUCA Biología, 7 (2). pp. 71-83. ISSN 1989-3620

[thumbnail of AZAFRÁN Gema martín.pdf]
Preview
PDF
642kB

Official URL: http://revistareduca.es/index.php/biologia/index



Abstract

El presente trabajo muestra una recopilación sobre las características de Crocus sativus L., el azafrán, una especie, muy apreciada desde la antigüedad. Se consideran aspectos básicos botánicos y bioquímicos así como datos sobre el cultivo, y su comercialización.

Resumen (otros idiomas)

This paper presents a compilation of the characteristics of Crocus sativus L., saffron, a species prized since antiquity. The paper considers botanical and biochemical as well as data on the cultivation and marketing basics.

Item Type:Article
Uncontrolled Keywords:Crocus sativus L., Crocina, Picrocrocina, Safranal origen, Cultivo
Palabras clave (otros idiomas):Crocus sativus L ., Crocina, Picrocrocin, Safranal origin, Growing
Subjects:Medical sciences > Medicine
Medical sciences > Biology
Medical sciences > Biology > Plant physiology
Medical sciences > Pharmacy > Dietetics and nutrition
ID Code:27837
Deposited On:14 Jan 2015 08:42
Last Modified:09 Apr 2019 09:45

Origin of downloads

Repository Staff Only: item control page