Publication:
Variación de la composición de aceites esenciales del género Citrus

Loading...
Thumbnail Image
Official URL
Full text at PDC
Publication Date
2022-01-31
Advisors (or tutors)
Editors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Universidad Complutense de Madrid
Citations
Google Scholar
Research Projects
Organizational Units
Journal Issue
Abstract
El objeto de este estudio es analizar la variación de la composición del aceite esencial del género Citrus obtenido mediante hidrodestilación en corriente de vapor de hoja y fruto, dividiéndose este último en exocarpo y zumo. Las especies que se han utilizado provienen de cultivo ecológico a lo largo de cuatro años y se presentan a continuación: Citrus reticulata Blanco (Mandarina), Citrus maxima (Burm.) Merr. (Pampelmusa), Citrus medica L. (Cidra), Citrus hystrix DC. (Lima Kaffir), Citrus japonica Thunb. (Kumquat), Citrus x aurantium L. (Naranja amarga), Citrus sinensis (L.) Osbeck (Naranja Dulce), Citrus paradisi Macfad. (Pomelo), Citrus limon (L.) Osbeck (Limón), Citrus aurantifolia (Christm.) Swingle (Lima), Citrus mitis Blanco (Calamondín), Citrus x floridana (J.W.Ingram & H.E.Moore) Mabb. (Limequat), Citrus x bergamia (Risso) Risso & Poit (Bergamota), Citrus junos Siebold ex Tanaka (Yuzu). Además, se ha llevado a agotamiento al menos una muestra de exocarpo de cada especie y se ha estudiado el efecto de la β-glucosidasa en el proceso de hidrodestilación de exocarpo de C. japonica...
The purpose of this study is to analyze the variation in the composition of the essential oil of the Citrus genus obtained by steam hydrodistillation of leaf and fruit steam, dividing it into exocarp and juice. The species that have been used come from ecological cultivation over four years and are presented below: Citrus reticulata Blanco (Mandarin), Citrus maxima (Burm.) Merr. (Pomelo), Citrus medica L. (Citron), Citrus hystrix DC. (Kaffir Lime), Citrus japonica Thunb. (Kumquat), Citrus x aurantium L. (Bitter Orange), Citrus sinensis (L.) Osbeck (Sweet Orange), Citrus paradisi Macfad. (Grapefruit), Citrus limon (L.) Osbeck (Lemon), Citrus aurantifolia (Christm.) Swingle (Key Lime), Citrus mitis Blanco (Calamondin), Citrus x floridana (J.W. Ingram & H.E. Moore) Mabb. (Limequat), Citrus x bergamia (Risso) Risso & Poit (Bergamot), Citrus junos Siebold ex Tanaka (Yuzu). In addition, at least one exocarp sample of each species has been depleted and the effect of β-glucosidase in the hydrodistillation process of exocarp of C. japonica has been studied...
Description
Tesis inédita de la Universidad Complutense de Madrid, Facultad de Ciencias Biológicas, leída el 03-11-2021
UCM subjects
Keywords
Citation
Collections